Kursove i obucheniq - white

Курсове и обучения

Kursove i obucheniq - white

Курсове и обучения

Курс по антична астрология и митология

Известно е, че според херметизма, орфизма, платонизма и делфийското учение, чрез дълбоко съзерцание, човек може да достигне до дълбините на безкрайния космос, но единствено тогава, когато съумее да се отърси от оковите на догматизма и започне безпристрастно да изследва самия себе си с помощта на религията, изкуството и науката. Пример за това откриваме в митологията, и по точно в Теогония на Хезиод, където авторът говори за бог Аполон и деветте музи. Всяка една от музите управлява определен клон на познанието – история, астрономия, музика, театър, поезия и религия, помагайки на младият бог(Аз-ът), да разгърне своя потенциал. Нашият курс е структуриран в пет нива и цели да възроди отдавна прекъснатата връзка между астрологията (най-древната наука) и митологията (най-древната религия), полагайки основните на един нов мултикултурен ренесанс. Занятията са водени от Ивайло Банабаков – създател на проекта Astromythology и автор на книгата Царицата на науките, както и от други изявени изследователи в областта.

Какво представлява обучението?

Представлява едно безпристрастно емпирично изследване на хилядолетното звездно учение, по време на което неофитът постепенно ще бъде потопен в бездънния океан от антична мъдрост, овладявайки по академичен път езикът на Истинската Жива Астрология, такава каквато е била практикувана в древния свят по време на последната Златна епоха. Всичко това е възможно благодарение на дългогодишните изследвания на нашите лектори, както и на брилянтните преводи на антични и средновековни астрологични текстове направени от Румен Колев, Фьодор Грузинов, Роберт Ханд, Роберт Шмидт, Роберт Золер и други известни рицари на перото. Учебния план е базиран изцяло на информацията, съдържаща се в митологията на Месопотамия, Египет и Гърция, както и на реконструкцията на оригинални астрологични трактати от древногръцки, латински и арабски език на антични и средновековни автори, като Валенс, Птоломей, Павел Александрийски, Теокрос, Порфирий, Фирмикус, Анубио, Нехепсо, Петозирис, Реторий, Доротей, Антиох и дори текстове приписвани на самия Хермес Трисмегист. Списък на голяма част от източниците, които сме използвали може да откриете тук.

Курс I

Въведение в античната астрология и митология

Курс II

Седемте класически планети в античната астрология и божествата свързани с тях

Курс III

Богове, звезди и съзвездия в Месопотамия, Египет и Гърция

Курс IV

Античното учение за домовете, аспектите и астрологичните достойнства

Курс V

Изкуството да тълкуваш – анализ и прогностика по правилата на древните

Царицата на науките

Вземи промоционалното първо издание на книгата (две части в една) с автограф от авторa: „Въведение в античната астрология и митология“  и „Седемте класически планети в Месопотамия, Египет и Гърция